Η πατρίδα μας διέρχεται την πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της.

Το Κυπριακό πολιτικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει λόγω της εμπλοκής των κομμάτων, των πολιτικών και των πολιτών σε πράξεις διαφθοράς, την επικράτηση των πελατειακών σχέσεων σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου και την απώλεια εμπιστοσύνης στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης . Οι διεθνείς αξιολογητές κατατάσσουν την Κυπριακή Δημοκρατία ανάμεσα στις ατελείς δημοκρατίες και στα πλέον διεφθαρμένα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυπριακή κοινωνία έχει χάσει το παραδοσιακό σύστημα αξιών που την συνείχε και η γλώσσα, η ιστορία, η παράδοση, η πίστη, τα ήθη και τα έθιμα έχουν αλλοτριωθεί.

Η Κυπριακή οικονομία έχει συρθεί σε βαθειά ύφεση από τις πρωτοφανείς παράνομες και παράτυπες ενέργειες των ξένων κέντρων αποφάσεων και την εγκληματική συνέργεια , ερασιτεχνισμό, αμέλεια και αδιαφορία του πολιτικού προσωπικού της χώρας με σκοπό την αποδοχή λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα που θα εξυπηρετεί τα τουρκικά και ξένα συμφέροντα και θα θέτει την Κύπρο και το φυσικό της πλούτο υπό μόνιμη Τουρκική ομηρία.

Η «ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ» δημιουργείται με σκοπό την κάθαρση του πολιτικού συστήματος, την πάταξη της διαφθοράς , την αναγέννηση του δημοκρατικού πολιτεύματος, την αποκατάσταση των αξιών του λαού μας και την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου, των βασικών ελευθεριών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.